Opál

Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Szín: sokféle Átlátszóság: átlátszó, áttetsző, átlászatlan Porszín: fehér Mohs-keménység: 5,5-6,6 Sűrűség: 2,1-2,2 Képlet: SiO2×nH2O Előfordulás: Mexikó, Ausztrália, Magyarország Nyugati csillagjegy: Rák, Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak Indián csillagjegy: Sólyom Kínai csillagjegy: Bárány, Kakas, Patkány, Tigris, Nyúl Elem: levegő (A hagyományos értelemben vett horoszkóp jegy alá sorolásnak nincs értelme, az én véleményem szerint, hogy miért? Kérlek olvasd el a róla szóló oldalt: Itt)


Erősítik a légutakat, csökkentik a vérrögképződést, hatnak a félelmek, szorongás ellen. Ösztönzőleg hatnak depresszió és apátia esetén. Alkalmazható vérrák és visszerek ellen. Javítják a csontnövekedést, segítenek a gyomorpanaszokon, hatásosak ödéma ellen. Kiegyenlítik a testfoyadékokat, javítják a keringést, segítik a kommunikációt, kreativitást.Dentrites opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: opál mangándentritekkel Kristályszerkezet: amorf Keletkezés módja: vulkáni, üledékes Gyógyítja: nyirokáramlás, kiválasztás, dohányzás következményei. A dentrites opál a szívcsakrába, torokcsakrába, és a korona csakrába kapcsolódik. Ez a kő az önmagammal való kapcsolatot tárja fel. Az önszeretet milyenségét, és a tudást önmagamról. Mivel emberi életünkben gyakorlott az önmagunkról kívülre tekintés, és figyelés, ez az élmény először megrázó lehet. Mert tükörbe nézve (először fizikai tükörbe) talán egy öregedő, őszülő, kövér embert látok, kinek szeme csillogása is megfakult már. Szembesülök a reménytelenséggel, amit lényem sugároz.... a várakozással, hogy majd csak történi valami és én újra fiatal kacagó ember leszek végre. De ez a kő elvisz a végső kétségbeesésbe, sodor, ,sodor, elvisz a sírig , feltárva előttem, hogy én vagyok saját magam eredménye. Amikor a sír szélén visszarettenek a rémülettől, hogy ez nem én vagyok, és felsikoltok! Akkor nagyon lassan elhúzza a fátyolt előttem és megmutatja, ki az aki én vagyok. A valóságot! És megáll, várakozik! Csend, és csend! Fizikai csendet is teremt. Megvárja velem mi az ami suttog odabent! Feltörik, felfakad a vágy bennem, az akarok lenni, aki suttog a belsőmben. A kérés kiszakad belőlem, tiszta szándék, és a könnyeim áradatában kézen fog és vezet az önszeretet valóságába.

Fa opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: A faopál a solárba, szívcsakrába, torokcsakrába, és a kettes csakrába kapcsolódik. Ha a faopállal találkozom azt jelenti, hogy eljött az ideje az életemben az örömnek, egyensúlynak, kreativitásnak, a hit erejének hatalmának. A hit a tudásomba vetet hitet jelenti. Megértését annak, hogy mindaz, amit élek, ami történik velem én csinálom magamnak. A legfontosabb tudás pedig az, hogy mindezt megváltoztathatom, sőt meg is kell változtatnom, és hogy ez egy nagy kaland. Ha tudom, ki vagyok én; a sorsom irányítója! Akkor csak kézbe veszem, és mint egy varázsló olyanná változtatom, amilyennek megálmodtam. Figyelmem gondjaimra, félelmeimre irányítom, mert ők a sorompók. Kioldozva őket szabad vagyok. A kioldozás pedig csak annyi, hogy szembe fordulok velük és megkérdezem: miért csináltalak magamnak. Szívdobogás és sóhajok közepette átadják tanításukat, és máris ragyog a fény és kitárul a horizont.

Fekete opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: fekete, színjátszó nemes opál Kristályszerkezet: amorf Keletkezés módja: üledékes Gyógyítja: salaktalanítás, kiválasztás, betegségi állapotból való felépülés. A fekete opál a szívcsakrába, torokcsakrába, és a harmadik szembe kapcsolódik. A növekedés, az élet akarásának köve. Kiemel a tétovaságból. Energiája olyan intenzív, hogy szinte kiránt a megrögzött gondolati mintákból, és az alacsony érzelmi energiákból. Tettekre sarkal. Azonnal szembesít azzal, ami van, és feltárja ami lehetne. Sokkot okozhat és káoszt érzelmeinkben, és gondolatainkban. De ha kitartóak vagyunk mellette ki is vezet belőle.

Kék opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: kék opál Ásványtani osztály: szilícium-dioxid amorf Keletkezés módja:üledékes Csökkenti a vérnyomást, lázat. Szabályozza a vízháztartást. Élénkíti a nyirokkeringést, veseműködést. Ez a kő a szakrális és a torokcsakrához kapcsolódik. A torokcsakra igazság, őszinteség, rend csakrája. Szakrális csakra öröm, boldogság az élet élvezetének, szeretet, szerelem csakrája. Természetesen az önmagam szeretete az önmagamba való beleszeretés, önbecsülés csakrája. Ismerem önmagam értékeit, bírtokában vagyok azoknak, és hatalmas örömmel kiélvezem azokat. Vagyis „tudok” és tudásom megélem, kiélvezem. Ez a kő ezt a tudatállapotot, és az érzelmek ezen fokozatát segít elérnem, és megtartanom ha kérem tőle, és ezt hangosan kinyilvánítom. A kő, ha eljött hozzám és a kezembe vettem azt jelöli, hogy eljött ennek az ideje és a múltat, a régi gondolatmintákat fel kell oldani, letenni. Rajtam múlik milyen gyorsan fog ez megtörténni. Mekkora a vágy bennem? Mennyire akarok új, csodás életet élni, vágyaimat beteljesíteni. Mindazt, mit valaha megálmodtam itt a fizikai valóságba megélni. Legyen az bármi. Mivel Univerzális törvény, hogy a hasonló vonzza a hasonlót ráébredhetek végre, hogy a mostani életem gondolkodásom az érzelmeim eredménye. Eljött a változtatás ideje, mert elegem van belőle. A kő mindezt átláttatja, megérteti velem. Áthelyez az értelem másik pólusára, és az igazság feltárul előttem. Igen mindennek én vagyok az okozója én csináltam magamnak, hogy tanuljak belőle. Ennek tapasztalását magamhoz vettem megértettem. Eljött az idő, hogy új játék után nézzek, mert ilyen egyszerű ez. Segít gyermekké lenni úgy élni, gondolkodni, ahogy azt egy gyermek teszi. Segít ezt egyszerűvé tenni, csak belehelyezkedni. Békét teremteni. Amikor ide megérkeztem életem kiegyensúlyozódik és rend egyensúly lesz a testben is. Kiigazodnak bennem a vizek, nyirokrendszer vérkeringés. Rendbe jön emésztésem, kiválasztó szervei. Szemeim is meggyógyulnak, hiszen új szemhatárt adtam magamnak, és ha tisztán még tisztábban akarok látni a szemüveget is letehetem, csak „tudnom” kell akarni.

Kristály opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag:tiszta, nagyon színes nemesopál Kristályszerkezet:amorf Keletkezés módja:üledékes Javítja az egész szervezet önszabályozó képességét. Egészségesen tart és segít minden gyógyulási folyamatot. Ez az opál minden csakrába kapcsolódik. Az érzések és a gondolatok tisztítója. Éberré, figyelmessé tesz, természetesen saját valóságomra. Felderíthetem vele önmagam sötétségeit, és ha átlátom őket könnyen fénnyé változtathatom, ha akarom. Változás olyan szintű lehet a segítségével, hogy művészi hajlamaim is kibontakoztathatom. Képzelőerőmet új alapokra rakva kreativitásom szárnyalhat.

Leopárd opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag:nemesopál-hólyagocskák bazaltkőzetben Kristályszerkezet: amorf Keletkezés módja: vulkáni Segíti a növekedést, sejtek és szövetek tápanyagellátását, anyagcseréjük szabályozását. A leopárd opál a kettes csakrába, szívcsakrába és a harmadik szembe kapcsolódik. Ez a kő az érzéseket veszi nagyító alá. Segítségével kiderülhet milyen a kapcsolatom önmagammal. Az alacsony rezgésű energiáimat felülvizsgálhatom vele. Segít feltenni magamnak a kérdést, jó ez nekem? Mennyire élvezem ezt az állapotot? Lubickolok benne, vagy elfáradtam tőle, és valami mást akarok? Hajlandó vagyok e leszűrni a tanulságokat? Vagy inkább tovább sajnálom magam? Végül segít mérleget csinálni, és az érzéseimet a mérleg tányérjára rakni. Ha döntésre jutottam partner marad, mert érzéseimet felerősíti. Mi fáj, az nagyon fog fájni, de a kacagás könnyet fog hullatni.

Méz opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: A mézopál minden csakrába kapcsolódik. Ez a kő segít a felfogásom megvalósításában. Vagyis gondolkodás átalakító ez a kő.Természetesen csak akkor ha kérem. Gondolkodás átalakítás pedig új valóságot eredményez, új életet, életminőséget. Feltárja mindazokat az akadályokat amik gátolnak ebben. Segít az akadályok kioldozásában (régi gondolatminta megrögzöttség) a félelmek, bűntudat, szembe állít velük kioldozva őket megérteni tanításukat. Új szemléletmód kialakításával eljön a szabadság, a tudás szabadságának ideje.

Nemes opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: filigrán boulder-opál Kristályszerkezet:amorf Keletkezés módja: üledékes Erősíti az immunrendszert, segít a súlyos betegségeken.

Pink opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: mangántartalmú opál Kristályszerkezet: amorf Keletkezés módja: üledékes Szívproblémák gyógyítója. A rózsa opál a szívcsakra és a kettes csakra köve. Érzelmeimen keresztül tart tükröt nekem. Bele szédülök! Minden mi vagyok most felfakad. Félelem bátortalanság, szégyenlősség, visszavonulás, elfutás, elbújás. Feltárja előttem ebből kifolyólag milyenné tettem az életem, de visszahozza a gyermekkori álmokat, miket akartam, mire vágytam, és mi az amit megvalósítottam. Megkérdezi tőlem, ez az amire vágytam? Kell az nekem, amit eddig csináltam? Vár, csak vár amíg áttekintem ami van, majd egy villanás és új képet mutat. Mindazt, amit gyerekként megálmodtam. Ösztönöz, képes vagy rá,... fogj hozzá! Csináld meg és minden a tiéd aminek csak elképzeled, hisz az erő benned van!


Tűz opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: vastartalmú nemesopál a sárágtól a vörösig Kristályszerkezet: amorf Keletkezés módja: vulkáni Energiát ad, javítja a teljesítőképességet. Segíti a keringést, vérellátást, potenciát, termékenységet. A tűzopál a gyökércsakrába, és a kettes csakrába kapcsolódik bele. Ez a kő az élet élvezetének köve. Ha vele találkozom szembesülök mindazzal, ami ebben meggátol. Segítségével megoldást találok, feloldozhatom mindazokat a blokkkat, amiket azért csináltam, mert szenvedni akartam. Természetesen meghagy benne, ha én azt akarom, de ő lezárja magát, ebben nem lesz segítségemre. De ha döntésem maga az élet igenis életem maga lesz az élvezet, a kacagás, az öröm.

Zöld opál:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: opál-nontronit keverék Kristályszerkezet: amorf, monoklin Keletkezés módja:vulkáni Gyógyítja: máj, vese, ivarmirigyek. A zöld opál a szív köve. Mivel szellemileg csak szeretetben lehet növekedni, önszeretetemben hamar kiderül, hogy mennyire szeretem magam. Tovább visz az érzésben egészen addig, míg túlcsordul ez a szeretet és árasztom a világra imában minden percben.

Vissza a névsorszerinti mutatóba<<< A horoszkóp oldal Itt Tovább a következő oldalra >>>