Kalcit

Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Szín: színtelen, fehér, sárga, barna, vöröses, kékestől a feketéig Átlátszóság: átlátszótól az áttetszőig Porszín: fehér Mohs-keménység: 3 Sűrűség: 2,6-2,8 Képlet: Ca(CO3) Ásványtanilag: vastartalmú kalcium-karbonát Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: üledékes Előfordulás: Románia, Nagy-Britannia, Mexicó, USA Nyugati csillagjegy: Ikrek, Bak Kínai csillagjegy: Ló, Bivaly Elem: föld (zöld); tűz (vörös); levegő (kék, sárga, rózsaszín)


























kék kalcit:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: kék kalcium karbonát Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: üledékes Gyógyítja: nyirok, bőr, nyálkahártya, csont, fog, kötőszövet, vastagbél. A kék kalcit a torokcsakrába kapcsolódik, de hatással van a szívcsakrára a kettes csakrára, és a harmadik szemre is. Ez a kő az önbecsülés köve! Ha ezt a követ magamhoz veszem, rálátok, átlátom igazságaimat. Az alacsonyabb rendű igazságaimból felemel a magasabb rendű igazságaimba. Ez természetesen a tudatosságom, tudásom igazságait jelenti. Segítségével megértem, hogy életemet miért gondolom olyannak, amilyen. Rálátok tudásom torzulásaira (betegségeimre) megérthetem végre szeretetlenségem. A szeretetlenségem az önszeretetet jelenti. Megérthetem, ha elfogadom magam, mindenki elfogad, és béke költözik életembe. Ebben a békében kigyomlálhatom érzéseimet és gondolataimat, hogy csak a jó, igaz dolgokat tartsam meg magamnak, és azzal dolgozzak. Megnyílik az emlékezés, hogy ki vagyok én? Az emlékezés révén megtalálom önmagam!









manganó, rózsaszín kalcit:


Szakirodalom szerint:
A manganó kalcit a szívcsakrába kapcsolódik, de hatással van a torokcsakrára és a solárra is. Az együttérzés képességét segít kibontani önmagunkban. Az együttérzés képességét először önmagunk iránt, vagyis önelfogadást. Tükröt tart nekem, hogy milyen kapcsolatban vagyok önmagammal, saját testemmel. Érzelmi kapcsolatról van szó elsősorban, de a gondolatokon keresztül, hiszen az érzések mindig a gondolatokkal összekapcsolódva nyilvánulnak meg, és teremtik meg az életemet. Ha dühösen, a dühtől fröcsögve ejtem ki a szavakat, lezárul a szívem, energiablokkok alakulnak ki emésztőrendszeremben, megfájdul a gyomrom. Először ez még nagyon lassan kioldódik, de ha állandósul a düh, a harag, az elégedetlenség ebből betegség lesz. A kő segítségével ezt beláthatom. Felhozza bennem a változtatni akarást, és segít megtenni az első lépéseket. Először is megnyugtat, és lassan, ha kérem tőle, intenzívebben beindul a folyamat. Ebben a nyugalomban eligazít mit, miért, és hogyan kell tennem. Még megértem és meg is tudom csinálni, hogy felhozza a részvétet önmagam iránt, a környezetem iránt. A részvétből lassan együttérzés lesz. Ösztökél a másokért való cselekvésre (másokért imádkozni). Ha másokért imádkozom, mivel gondolataim az én gondolataim elsősorban rám fognak hatni, és megszépül az életem.









méz kalcit:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: vastartalmú kalcium-karbonát Kristályszerkezet: trigonálisKeletkezés módja: üledékes Gyógyítja: emésztés, anyagcsere, kiválasztás, belek, kötőszövet, csont, fog. A mézkalcit a solárhoz kapcsolódik, és az élet édességének aktiválója. Ez a kő maga a derű, a kacagás, ha elvégeztük a munkát, mit feltár előttünk. A lelki és a testi emésztést indítja be nekünk, ha kérjük tőle, és elfogadjuk. Emésztésünk blokkjait, melyek a félelmeink, kioldozza velünk. Beindul testben, lélekben az energia, és mi megtisztulva felemelkedünk szellemünkbe. Végre megbízunk önmagunk érzéseibe és kibomlik a tudás bennünk.









narancs kalcit:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonásai: Ásványtanilag: vastartalmú kalcium-karbonát Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: üledékes Gyógyítja: emésztés, kötőszövet, bőr, csont. A narancskalcit a kettes csakrába kapcsolódik, de hatással van a solárra, és a gyökércsakrára is. Ez a kő szembesít félelmeinkkel, aggodalmainkkal. Segítségével megérthetem, mennyire megnyomorítják életemet. Gyöngéden megállít az előlük elfutásba, szembefordít velük. Megadja a bátorságot, hogy szembe szálljak velük, és végre megkérdezzem tőlük, mire tanítasz engem? Miért csináltalak magamnak? Nagy sóhajok és szívdobogások közepette átadják tanításuk és kioldódnak. Felszabadulnak a kettes csakra félelem és fájdalom örvényei és egészséges forgásba állnak, öröm és boldogság örvénnyé válnak. Ahogy beindulnak és állandó teljes intenzitással dolgoznak, életünkbe is felragyog az öröm, a boldogság napsugara, és az árnyékok eloszlanak. Ettől a pillanattól fogva csak rajtunk múlik, hogyan éljük azt.









sárga kalcit:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: vastartalmú kalcium-karbonát Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: üledékes Gyógyítja: emésztés, tápanyagfelvétel, anyagcsere, bőr, kötőszövet, csont, fog. A citromkalcit a solárba és a szívcsakrába kapcsolódik. A solar a tudatunk legalsó rétegét hordozza. A két alsó csakra az ösztön világa. A citromkalcit ösztönöz tudatunk, gondolataink megtisztítására. Gondolataink teremtik életünket, mert minden gondolatunk megvalósul. Ezért, ha megfigyeljük gondolatainkat, megérthetjük, miért olyan az életünk amilyen. Ez a kő rávilágít életünk „nem”-eire is, és a nem tudomokra. Energetikailag megérteti velünk, hogy bármire nemet mondunk, az megvalósul, mert az elmének ismeretlen a nem. Próbáljuk ki, hogy megértsd, mire gondolok. Kijelentem és megkérlek Téged, hogy ne merészelj egy kosár almára gondolni! A kosár almát Te mégis magad előtt láttad, méghozzá olyan élethűen, hogy legszívesebben kivennél belőle egyet és beleharapnál. Gondolj csak bele, mennyire megnyomorítja ez az életedet hisz az elme mindazt megvalósítja, amit a nem után mondtál, vagy gondoltál! Ha ezt érted, és még a követ is kéred, rövidesen eltűnik az életedből a nem, és szabad leszel. Az energia árad és minden megvalósul, amit csak szeretnél. A következő tiltó mondat a „nem tudom”, ha azt kijelented akár csak gondolatban értelmed bezárul, és Te valóban nem fogsz tudni semmit úgy, ahogy szabad akaratodból kimondtad. Ezt akarod? Eljött az ideje, hogy bilincseid lehulljanak. Legyél tudatos erre! Sok sikert!









zöld kalcit:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: zöld kalcium-karbonát Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: üledékes Enyhíti a gyulladásokat, máj-, és epe panaszokat, elősegíti a méregtelenítést. A zöldkalcit a szívcsakrába kapcsolódik. Segítségével felvirágzik életem. A manganó kalcittal együtt gyorsan túlléphetek betegségeimen. Gondolataimat a helyes mederbe tereli, kitágítva megértéseimet. Ebben a megértésben áradnak az ötletek. Ha a kalcit család többi tagját is bátran alkalmazom, ötleteim könnyen megvalósítom. Kitárul a horizont!









Vissza a névsorszerinti mutatóba<<< A horoszkóp oldal Itt Tovább a következő oldalra >>>