Kalcedon

Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Szín: szürke, szürkéskék, szürkészöld, szürkésfehér Átlátszóság: áttetsző Porszín: fehér Mohs-keménység: 6-7 Sűrűség: 2,59-2,61 Képlet: SiO2+H2O Ásványtanilag: kalcedon mangándentritekkel Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: vulkáni, üledékes Előfordulás: Németország, Olaszország, Uruguay, Brazília, India, Namíbia Nyugati csillagjegy: Ikrek, Rák, Szűz, Nyilas, Bak Kínai csillagjegy: Ló, Patkány, Kakas, Bárány, Bivaly Elem: levegő, némi víz (A hagyományos értelemben vett horoszkóp jegy alá sorolásnak nincs értelme, az én véleményem szerint, hogy miért? Kérlek olvasd el a róla szóló oldalt: Itt)

Serkenti a nyirokrendszert, a nyálkahártyák és a légutak tisztulását. Enyhíti a dohányzás következményeit. Hatékonyan tisztít. Táplálja az anyai ösztönt és serkenti a tejelválasztást. Javítja az ásványi anyagok hasznosítását szervezetünkben. Gyógyítja a szemet, epehólyagot, csontot, lépet, vért és a keringési rendszert.

A rózsaszín kalcedon a szívcsakrába kapcsolódik. Mangán tartalmánál fogva a szív gyógyítója. Tudatosítja bennünk, hogy szívcsakránk milyen gondolati mintáinktól torzult el és tette a szívünket beteggé. Felhozza, és elénk tárja mindazokat a félelmeket (érzelmi torzulások), melyeket a torz gondolati mintáinkkal alkottunk magunknak. Ha ez a kő a kezedbe kerül, azt jelenti, hogy eljött az idő ezeket a félelmeket kioldani, és a kioldás folyamat tudatosítja a gondolatmintát, melyeket tudásunkkal meggyógyíthatunk a kő segítségével. A teendőnk csak annyi, hogy a félelmeket kioldozzuk, megkérdezzük tőlük: miért csináltalak magamnak, mire tanítasz engem? Nagy sóhajok és szívdobogás közben előttünk lepergő képekben átadják tanításukat, és kioldódnak. A folyamat végén megtudjuk mi a teendőnk. A szív megbetegítői az alacsony rezgésű érzelmi energiák, melyek telítik gondolatainkat. Tudjuk, hogy életünket a gondolataink teremtik, azt éljük, amit gondolunk, és olyan minőségben, amilyen érzelmeket kapcsolunk hozzá, és ha ez a félelem, az aggódás hiába gondolunk a szépre, a jóra, az bizony soha nem fog megvalósulni, hiszen félelembe öltöztettük a gondolatot, így az fog megvalósulni. Ráadásul, ha a jövőbe helyezzük azzal még a hiányainkat is rögzítjük, vagyis újra és újra azt teremtjük meg magunknak, hiszen azzal foglalkozunk, gondolati energiánkat abba fektetjük. Eljött a rózsa kalcedonnal a változás ideje. Ez a kő maximális partner. Segít megérteni és megvalósítani.

Kalcedon rozetta:


Szakirodalom szerint:
Tulajdonságai: Ásványtanilag: virág szerű kalcedon képződmény Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: vulkáni Gyógyítja: gyomor, bőr, nyálkahártya, légút, mirigyek, érzékszervek. Ez a kő a szívcsakrához kapcsolódik, de hatással van a gyomor-, torokcsakrára, és a harmadik szemre is. Segítségével kitisztíthatom magamból a negatív gondolataimat, érzelmeimet, melyek megnyomorítanak, és beteggé tesznek. Lépésről, lépésre halad velem, rámutat és átvilágítja sötétségem. Segítségével megérthetem, hogy miért okoztam magamnak azt a blokkot, amiből betegségem lett, és hogyan oldozhatom ki, mivel tisztíthatom ki magamból a félelmeket. Mindezeket a lépéseket megteszi velem, erőt ad és bíztatást, kitágítja megértésem, és átláthatom az életem, helyre hozva azt.

Vissza a névsorszerinti mutatóba<<< A horoszkóp oldal Itt Tovább a következő oldalra >>>